Aktuális szám

A fonalgyáraknak mindig jó előre kell dolgozniuk ahhoz, hogy az ősz beköszöntével mi már kötni-horgolni tudjunk az általuk megálmodott szépségekből. Amikor kora tavasszal megkaptuk az idei mintákat a gyáraktól, már tudtam, hogy egy csodás őszi-téli szezon áll előttünk, rengeteg újdonsággal, izgalmas textúrákkal, színekkel, színátmenetekkel. Az idei trendben megtalálható egy pici csillogás, harmonizáló színátmenetekkel, és általánosságban is elmondhatjuk nagy örömünkre, hogy a puha, finom fonalaké a főszerep. Egyértelműen érezhető a megnövekedett kínálatból is, hogy az egész világon egyre többen vesznek ismét kötő- és horgolótűt a kezükbe, hogy kiteljesedhessenek az alkotásban. Tegyük ezt mi is, ebben az őszi-téli szezonban is!A fonalgyáraknak mindig jó előre kell dolgozniuk ahhoz, hogy az ősz beköszöntével mi már kötni-horgolni tudjunk az általuk megálmodott szépségekből. Amikor kora tavasszal megkaptuk az idei mintákat a gyáraktól, már tudtam, hogy egy csodás őszi-téli szezon áll előttünk, rengeteg újdonsággal, izgalmas textúrákkal, színekkel, színátmenetekkel. Az idei trendben megtalálható egy pici csillogás, harmonizáló színátmenetekkel, és általánosságban is elmondhatjuk nagy örömünkre, hogy a puha, finom fonalaké a főszerep. Egyértelműen érezhető a megnövekedett kínálatból is, hogy az egész világon egyre többen vesznek ismét kötő- és horgolótűt a kezükbe, hogy kiteljesedhessenek az alkotásban. Tegyük ezt mi is, ebben az őszi-téli szezonban is!

Amint beköszönt a szeptember, szükségünk van reggel egy melegebb rétegre, egy mellényre vagy pulóverre. A Sweet Roll mellényke néhány nap alatt elkészül, és vidám színeivel felvidít bennünket. Kedvünk szerint válogathatunk, hiszen ez a „sütifonal” rengeteg színben áll rendelkezésünkre.Aki tavaszi számunkból elsajátította az entrelac kötés alapjait, az most folytathatja a tanulást és egy körben kötött sapkával egészítheti ki a nyakmelegítőjét.

Mindig próbálunk figyelni, hogy kötött és horgolt darabokat is kínáljunk, erre most igazi „iker” darabokkal készültünk. Választhattok, hogy őszre inkább egy horgolt vagy egy kötött kardigánt készítenétek, vagy éppen mindkettőt. A Ravinala fonalhoz is készítettünk egy szép kötött és egy különleges kockás, horgolt verziót is. A kora őszi napokon még kellemes viselet ez a vékony színátmenetes fonal. A télre készülve pedig elkészíthető bármelyik vastagabb fonalból is.

Egy egész elefántcsordát is hoztunk nektek, vidámak, aranyosak, olyan „most azonnal hozzá kell kezdenem” érzésünk van tőlük. Gesztenye Guszti pedig aranyos, marokba illő kis figura, aki elkísérheti a gyerekeket reggelente az oviba is. 
Igaz, hogy az óriás kapucnis kabátkához 3 horgolótűt tettünk, de egy kis odafigyeléssel kezdők is belevághatnak, hogy késő őszig villoghassanak egy saját készítésű, trendi kabátkában.


Tartalom:

1. Türkiz kockás szoknya
Tervezte és kivitelezte: Katona Emese

2. Sweet Roll mellényke
Tervezte és kivitelezte: Emri Szilvia

3-5. Vigyél haza!-bébiegyüttes
Tervezte és kivitelezte: Nikolett Corley

6. Ravinala kötött kendő 
Tervezte és kivitelezte: Nikolett Corley

7. Ravinala kockás kendő horgolva
Tervezte és kivitelezte: Gogolák Viktória

8. Gesztenye Guszti 
Tervezte és kivitelezte: Molnár Szilvia

9. „IKER” kardigán kötve
Tervezte és kivitelezte: Nikolett Corley

10. „IKER” kardigán horgolva 
Tervezte és kivitelezte: Gogolák Viktória

11. Trükkös sálboleró 
Tervezte és kivitelezte: Katona Emese

12. Elefánt 
Tervezte és kivitelezte: Szilágyi Andrea

13. Galagonya ruha 
Tervezte és kivitelezte: Emri Szilvia

14. Vintage pulóver 
Tervezte és kivitelezte: Neumann Andrea

15. Vállvillantós pulcsi 
Tervezte és kivitelezte: Burger Erika

16. Óriás kapucnis kabátka
Tervezte és kivitelezte: Perecz Patti

17-18. Retro horgolt kosztüm
Tervezte és kivitelezte: Szabó Edit Fruzsina

19. Ewok maci sapka
Tervezte és kivitelezte: Perecz Patti

20. Kalóz póló
Tervezte és kivitelezte: Harmath Évi

21. Entrelac kötés körben tutorial és sapka
Kivitelezte: Burger Erika